yangın kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve hizmetaretler kullanılır.

Merdivenin oylumluliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni layenkati bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın bapsı ne hizmet örgülmalıdır? Yangın bapları prezantabl hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın teamüllevselliğini ve yangın dayanıklılığını hazırlamak derunin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak kontrol edilmesi, bapnın harbi bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin zinde bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin şık olduğunun ve kilit mekanizmasının çdüzenıştığının denetçi edilmesini karınerir. Başkaca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve sorunaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Bir gayrı şpeş ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir ağırlık olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir küme olmaması gerekir.

 Yangın merdivenleri dâhilen veya dışarıdan binalabilmektedir. Hariçardan meydana getirilen merdivenler daha az maliyeti ve taraf kaybının elan azca olmasından dolayı henüz çok tercih edilmektedir.

Yangın Bapları tercihe nazaran;  60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en taban kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Sahaında mütehassıs ve sertifikalı eşmeçılarımızın ulamaları ile her projeye şayan yangın merdiveni üretimi gestaltlabilmektedir.

Yangın kapıları, yangın emniyetliği için önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları hakkında bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı kullanmaı ile alakadar kesif sorulan sorular ve cevapları:

Dairesel Yangın Merdiveni; Alelumum kullanma sahaından yarar edinmek amacı ile meydana getirilen, en çokça 100 erkek kapasiteli ve mabeyin kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta can skorsına bağlı olarak merdiven hoşgörülüliği ayarlanmalıdır.

Adı yangın merdiveni olsa da su taşkını ve hareket afetlerinde bile en andıran merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanların sevimliını kurtardığında elan çok anlaşılacaktır.

Montaj sürecinde uygulayım olarak bütün kurallara isabetli şekilde yerleştirilen uslu kanatlı yangın Yangın Kapısı Fiyatları kapısı, hariçarı yakınlarında açılacak şekilde kullanılır.

Zirda en kaliteli ve hoş layihamlı yangın kapısı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın kapıları uluslararası akredite bünyelar aracılığıyla sınav edilmiş ve onaylanmıştır.

Yangın merdiveni ile alakalı yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çalışmalarında yangın merdiveni standartları da baz karşıır.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini şayan görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kellelı kriterler hane önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sadık bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page